De Sauna van Diemen

Huisregels

Een bezoek aan de sauna moet een onbezonnen moment van ontspanning zijn. Zonder druk, zonder dagelijkse besognes en even weg van de hectiek.

Toch bestaan er bij ons, zoals in de samenleving van alledag, ook regels om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken.

Bekijk de huisregels
 

Wat klanten zeggen

Marifa

Weg met die negatieve publiciteit

Ik was weer zó toe aan een rondje sauna dat ik op zoek ben gegaan via google. Wat een negatieve verhalen over de vorige sauna in Diemen, vreselijk om te lezen, er was van alles mis, de hygiëne, maar nog veel meer. Hoe fantastisch is het dan niet om hier, in hetzelfde pand weer te zijn, waar alles is opgeknapt, gezelliger is geworden en superschoon is.

Dus weg met die negatieve publiciteit. Een verrijking voor heel Diemen en omstreken. Ik woon in Amsterdam Zuid-Oost, dus kan ik lekker met het openbaar vervoer hier naar toe.

Ton

Intimiteit en het sociale gebeuren van de sauna

Ik kom al vanaf de jaren zeventig in de sauna, en hier, in Diemen vanaf het begin. Vroeger was naar de sauna gaan nog iets vreemds, iets dubieus, er hing een waas omheen. Veel mensen vonden het toen raar, want je gaat toch niet in je blote kont rondlopen. Nu maakt de sauna voor een grote groep mensen deel uit van hun dagelijkse ritme, zelfs kwam ik hier wel eens drie keer per week, nadat ik gepensioneerd was. Het is ongelofelijk belangrijk dat de Sauna van Diemen weer open is. Niet alleen voor Diemen, want er komen hier ook mensen uit de Jordaan. Intimiteit, het sociale gebeuren en de kleinschaligheid van deze sauna zijn voor mij het belangrijkst. We vormen hier één familie en die mag van mij best nog groter worden.

Ans

Alles wat mijn hartje begeert

Ik kom al vijfenveertig jaar in de sauna en via Ton, die hier al heel lang komt, ben ik getipt dat de sauna van Diemen weer open is. Hier vind ik alles wat mijn hartje begeert, meer heb ik niet nodig.

Henk

Lage tarieven aantrekkelijk

Is saunameester op de vrijdagavond, en komt al dertig jaar in de Sauna van Diemen. Vooral bekend als de reïncarnatie van de Goedheiligman, ieder jaar, voor de gemeente Diemen.

Saunagast van het eerste uur, al sinds de eerste eigenaar, heeft alle veranderingen meegemaakt en is meer dan tevreden over de nieuwe aanpak.

‘Lekker dichtbij, schoon, ziet er in alle opzichten goed uit. Bijzondere prestatie van de nieuwe eigenaren dat ze het voor elkaar krijgen, juist in tijden van crisis. Waarschijnlijk zijn de lage tarieven aantrekkelijk, ook voor de nieuwkomers. Verhouding prijs-kwaliteit klopt voor honderd procent.

Yvonne

Wat fijn, ik zie mijn oude maandagmakkers weer

Jarenlang maakte ik deel uit van een groepje saunavrienden op de maandag, vaste prik. We vonden het allemaal vreselijk dat Sauna Diemen dicht ging, want dan moet je je heil elders zoeken. Via via en via de website kwam ik erachter, dat de sauna compleet vernieuwd is en dus weer open is. Als bewoner van Diemen ben ik hier blij mee. En ondanks het feit dat ik binnenkort naar Landsmeer verhuis, blijf ik hier komen. Hoe leuk is het niet om mijn oude maandagmakkers weer te zien.

Gerrit

Het voelt als thuiskomen

Mijn eerste sauna-ervaring was in de sportschool. Je had toen nog geen sauna’s, zoals we die nu kennen. Als mensen op een verjaardag hoorden dat je naar de sauna ging, werd je toch een beetje vreemd aangekeken. Ik kwam hier altijd één keer per week en verzuimde nooit.

Het is een genot dat de Sauna van Diemen weer open is, het voelt als thuiskomen. Alles klopt hier, de voorzieningen maar vooral de hartelijkheid van de mensen die hier werken, die je ontvangen. Ook goed dat de sauna onderdeel uitmaakt van Het Wapen van Diemen, want dan weten we zeker dat het eten goed is.

Roel

Goed voor de buurt, maar ook voor heel Amsterdam

Woont al dertig jaar in Diemen en kent de sauna als zijn broekzak. Rasechte Amsterdammer, vol met humor en sfeermaker. Zocht noodgedwongen zijn toevlucht tot een andere sauna in de buurt toen de Sauna van Diemen gesloten was, maar nu is hij terug op zijn vertrouwde, vaste stekkie. De vrijdagavond is favoriet bij Roel. ‘De doorstart is goed voor de buurt, maar ook voor heel Amsterdam’ is de mening van deze saunatijger.

Copyright De Sauna van Diemen - Alle rechten voorbehouden